Cashew Curry

Opskrift af Ditte Jakobsen, @banditte på Instagram – tak, Ditte!

Opskrift

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk revet ingefær
  • 1 chilipeber2 spsk garam masala
  • 75g cashewnødder1/2 dåse tomatpuré
  • 2 spsk rød karry pasta
  • Saften fra 1/2 citron1 dåse kokosmælk
  • 1 dåse kikærter
  • 1/2 squash 
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

Hak løg, hvidløg og chilipeber fint.

Kom det i en gryde med olie, sammen med revet ingefær. Når løgene er gyldne, tilsæt tomatpuré, garam masala, karry pasta og cashewnødder. Rør lidt rundt og steg tomatpuréen godt af.

Tilsæt derefter kokosmælk. og kog op i ca. 10 minutter, mens du rører engang imellem. 

Blend hele herligheden med en stavblender og tilsæt derefter kikærter, squash hakket i tern og vand, indtil det har den konsistens, du ønsker. Lad det simre igen i ca. 10 minutter, og smag til med citron, salt og peber. 

Dressing er lavet af Alpro neutral og smagt til med citronsaft, peber og rigelig hakket purløg. 

Dertil kogte ris, og spidskålschunks stegt i smør, med en håndfuld cashewnødder og sesamfrø.