Økonomisk mentoring: Fra teoretiske værdier til levet virkelighed

Kulturkritisk Forum samarbejder med økonomisk mentor, Lone Eriksen, som ejer firmaet PrimaLiva. Samarbejdet er etableret med henblik på at tilbyde et konkret værktøj til de familier, der ønsker at leve livet anderledes end de pt gør, men som ikke kan se, hvordan deres økonomi skal kunne bære ændringerne ud i livet.

Lone Eriksen er ikke på nogen måde tilknyttet banker, pensionsselskaber eller andre institutter, der kan have en interesse i at påvirke dig til at gå i en bestemt retning med din økonomi. Et forløb hos hende er skræddersyet til dig og din familie, og 100% uvildigt. Læs mere om forløbet nedenfor og se takster for den økonomiske mentoring her

GÆSTEINDLÆG af uafhængig økonomisk mentor Lone Eriksen: Hvad er økonomisk mentoring?

Økonomisk mentoring er en videreudvikling af den økonomiske rådgivning, som du kender fra din bank. Jeg tager udgangspunkt i den holistiske økonomi, forstået således, at alt hænger sammen, og at din økonomi er et resultat af dine tanker, følelser og handlinger, og skal der ændres væsentligt i din økonomi i banken, skal vi også se på dig og dine pengevaner.

Hvis vi ikke kender dit økonomiske udgangspunkt, kan det være svært at arbejde sig i retning af målet. Derfor begynder økonomisk mentoring med, at vi kigger i din netbank og analyserer den økonomiske situation. Jeg kan hurtigt se, hvor der er potentiale i din økonomi, og hvor det er dine vaner, der skal forandres.

Når jeg møder mine kunder, taler vi om de muligheder, der ligger i f.eks. at skifte mobilselskab, forsikringer, droppe abonnementsordninger etc. Ejer du fast ejendom, kan det også vise sig, at der er potentiale i boligøkonomien. Det er tit de nemmeste opgaver at få effektueret.

Værdierne er vigtige at have på plads, når du taler familie og penge. Det er nemt at have gode værdier – det kan være en udfordring at få de værdier ført ud i livet, bl.a. fordi du har nogle pengevaner, der kan være vanskelige at ændre, og/eller fordi du allerede har taget nogle økonomiske beslutninger, som kan være svære selv at få ændret på – måske fordi de er blevet blindspots i dit liv.

Jeg hjælper dig med at sætte lys på dine økonomiske blindspots, at få dine værdier ført ud i det virkelige liv, ved at synliggøre for dig, hvor det er, du kan finde ”de skjulte penge” i dit forbrug.

At ændre pengevaner er lige så vanskeligt som at ændre spise-, ryge- og motionsvaner – derfor er der mange af mine kunder, der ønsker, at jeg følger dem på vejen og holder lyset for dem, så de kan finde vejen og realisere drømmene.

Besøg PrimaLiva her

Har du spørgsmål til forløbet, er du velkommen til at henvende dig på info@kulturkritiskforum.dk