Sparetip: Det sparer du penge på, hvis én af jer er uden indkomst

OBS! Indlæg under denne kategori har intet at gøre med den økonomiske mentoring, man kan købe i shoppen på Kulturkritisk Forum! Disse indlæg er udelukkende baseret på feedback fra følgerne på Instagram og Facebook. Vi opfordrer til altid at konsultere med en professionel, inden du foretager ændringerne i din økonomi.

Det kan virke helt uoverskueligt at skulle undvære en hel indkomst i familien – særligt hvis man i forvejen føler, man egentlig er sparsommelig og vender hver en øre.

Og det gør man jo ofte i småbørnsfamilier. Men selvom det måske ved første øjekast kan virke helt umuligt, er der faktisk ret mange poster, man sparer større eller mindre beløb på, når den ene forælder træder ud af arbejdsmarkedet i et stykke tid.

Her er en oversigt over hvad disse poster kan være:

– Betaling til daginstitutioner

– Brændstofforbrug/offentlig transport udgifter: selvom man måske stadig kører til legeaftaler/legestuer/grupper etc, erforbruget af brændstof/offentlig transport ofte lavere end hvis man kører til/fra arbejde hver dag.

– Tøjforbrug: fordi man ikke behøver workwear for at bage boller, lege og bare være

– Fagforening/a-kasse for den forælder, der ikke er på arbejdsmarkedet

– Hvis man er gift, får ægtefællen fradraget fra den person, der ikke har indkomst. Dvs. din ægtefælle får flere penge af sin løn udbetalt. Det gælder kun hvis den, der går hjemme, slet ikke har nogen indkomst – altså heller ikke tilskud til pasning af eget barn fra kommunen. Er fradraget højere end tilskuddet, går rest-fradraget til ægtefællen

– Bedre tid til måltidsplanlægning, indkøb, hjemmebag og hjemmedyrkede grøntsager

– Tjek dine forsikringer igennem – de bliver ofte billigere, når en af forældrene er hjemmegående. Særligt ulykkesforsikringen for den hjemmegående kan være billigere. Den udearbejdende kan evt. nøjes med en fritidsulykkesforsikring, hvis han/hun også er forsikret gennem arbejdet.

– Ofte kan man få henstand på afdrag på lån, mens den ene part er hjemmegående – tal med din bank om dine muligheder – og kontakt mig, hvis du har brug for hjælp til det.

– Hvis man har realkreditlån i bolig sammen med sin ægtefælle, kan rentefradraget overføres til ægtefællen