Sunde morgenvafler

Eller altså, du kan jo spise dem, når du vil, ik’ 🙂

Jeg kalder dem ‘morgenvafler’, fordi jeg ofte laver dejen aftenen forinden, og stiller den i køleskabet. Jeg elsker at stå op til forberedt morgenmad, der fylder huset med duften af hjemmebag om morgenen. Det er knashyggeligt, og jeg håber, den duft og minderne om de rolige morgener sætter sig i ungernes erindring.

Du får opskriften her (den kan laves med/uden æg, afhængig af hvad du foretrækker)

Opskrift

  • 2 store eller tre små bananer
  • 2 spsk chiafrø
  • 2 tsk Easis sød (eller honning/rørsukker, afhængig af hvad du foretrækker)
  • 5 dl vand
  • 4 dl plantemælk (jeg bruger havremælk, men tænker at ris/soyamælk også kan bruges)
  • 4 spsk bagepulver
  • 50 g plantesmør
  • 50 g kokosolie

Halv hvedemel og halv durummel (eller hvad du har), til dejen er tykkere end en pandekagedej, men stadig flydende. Nok omkring 450 g mel, men der varierer.

Fremgangsmåde

Mos bananerne og smelt plantesmør + kokosolie (i samme skål) i mikroovnen eller i en gryde.

Bland alle ingredienserne sammen i en stor skål. Jeg bruger røremaskine, men du kan sagtens gøre det i hånden.

Stil dejen under et klæde i køleskabet.

Rør dejen igennem, inden du vil bage den. Den kan holde sig i ca 1,5 døgn.

Enjoy!