Veganske kanelsnegle

Opskrift

Jeg har bagt disse siden tidernes morgen, fordi de er så gode! Af samme årsag kan jeg heller ikke huske, hvor jeg i sin tid fandt opskriften, som jeg siden har skruet lidt på. Men ud fra målemængderne, har det måske været denne  af Mia Sommer.

Med mindre du får huset fuld af gæster, fodrer den her opskrift også din fryser med en portion kanelsnegle. Win! Vil du ikke have en portion i fryseren, halverer du selvfølgelig bare mængderne.

Dejen:

50 g gær

400 ml lunkent vand

100 g smørbart smør (fås i de fleste supermarkeder)

Lidt salt

100 g rørsukker (kan erstattes af alm. sukker)

Hvedemel indtil det passer (omkring 700 g, men se på dejen)

Smørcremen

100 smørbart

200 g brun farin

Kanel til du synes, det smager som det skal (jeg bruger omkring 3-4 skefulde)

Fremgangsmåde

Start med at lave dejen, og stil den til hævning i ca. 50 min under et viskestykke. Imens laver du smørcremen og forvarmer ovnen på 220 grader (jeg bruger varmluft – you decide).

Smelt smøret. Opløs gæren i det lunkne vand, og tilsæt smør og øvrige ingredienser, undtagen melet. Tilsæt til sidst melet lidt efter lidt, til du fornemmer at dejen har en passende konsistens. Den skal kunne rulles ud på et melbelagt bord, uden at klistre for meget. Lad hæve som anført ovenfor.

Alle ingredienser til smørcremen blandes sammen.

Den færdighævede dej rulles ud. Smørcremen smøres på i et tyndt lag. Rul dejen sammen til en pølse, og skær sneglene ud, ca 1,5 cm tykke. Du kan bage sneglene samlet i et fad, som vist her i opskriften. I så fald skal de have omkring 12-13 min ved 220 g. Bager du dem hver for sig, skal de have lidt mindre. Men hold øje med dem, for ovne bager ofte forskelligt. De skal være let gyldenbrune på toppen – så er de færdige. Når sneglene er kølet af, kan I pynte med glasur, hvis I har lyst. God appetit!