Vi har brug for en omsorgsrevolution

Savner du dine børn i hverdagen, og har du svært ved at finde mening i at være adskilt fra dem, for at kunne varetage dit job? Undrer du dig over hvorfor de fleste familier i Danmark lever livet hver for sig i dagtimerne?

Mange forældre er efter Corona-lockdown blevet mere opmærksomme på balancen mellem arbejde og familieliv, og den pris, vi kollektivt betaler, for at kunne arbejde som vi gør: Nemlig tiden med dem, vi elsker.

I foredraget “Vi har brug for en omsorgsrevolution” problematiserer filosof Mie Storm det, hun og andre kalder ‘adskillelseskulturen’. Begrebet dækker over den kultur, der sender familiemedlemmer væk fra hinanden fem dage om ugen. I adskillelseskulturen er institutioner gode for børn og erhvervsarbejde er meningen med livet.

Desværre er der mange både børn, unge og voksne, der ikke trives i hamsterhjulet. Hvad forårsager den massive mistrivsel, vi er vidne til i disse år? Og er der et alternativ til familielivet, hvor vi er skilt ad og savner hinanden i hverdagen? 

I foredraget præsenterer Mie Storm en kulturkritisk analyse af den gældende samfundskontrakt, identitet i en adskillelseskultur, arbejde, tilknytning, adskillelse, kulturelle normer, adskillelsesretorik og ligestilling. Hun deler ud af sin egen rejse fra konstrueret karrierekvinde på adskillelseskulturens præmisser til kulturkritisk formidler, der nu arbejder uden at acceptere adskillelse fra familiemedlemmer som grundpræmis.

Køb foredraget i online udgave ved at overføre 100 kr med MobilePay til tlf. 2115 9159. Skriv din mail-adresse i emnefeltet, når du overfører. Du modtager herefter link til foredraget på din mail. Du kan se mere om datoer for fysiske foredrag her